11:22:06 28.03.2024
Stiri

RĂZBOI TOTAL pornit împotriva teroriştilor care ieri au lichidat 300 de oameni, în cel mai sângeros atac produs vreodată în această ţară

Știri 26.11.2017 14:40 Vizualizări1636 Autor: Ziarul National


RĂZBOI TOTAL pornit împotriva teroriştilor care ieri au lichidat 300 de oameni, în cel mai sângeros atac produs vreodată în această ţară

Forţele aeriene egiptene au lansat, sâmbătă, atacuri asupra poziţiilor ocupate de teroriştii care au comis atacul de la moscheea din Sinai, soldat cu moartea a 305 oameni, a anunţat Armata Egiptului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters. Potrivit autorităţilor egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile reţelei teroriste Stat Islamic. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de oraşul El Arish, informează mediafax.ro.

Forţele aeriene au eliminat în ultimele ore o serie de avanposturi folosite de celulele teroriste. Câţiva suspecţi au fost deja lichidaţi”, se arată în comunicatul Armatei egiptene.

În plus, militarii egipteni vor rămâne în Peninsula Sinai până când toţi cei implicaţi în atacul de vineri vor fi traşi la răspundere, a precizat un reprezentant al forţelor armate din Egipt.

Această acţiune militară vine la câteva ore după ce preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai.

„Forţele armate şi Poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea cât mai curând”, avertizase preşedintele Egiptului.

Bilanţul tragic al atacului

Procurorul general al Egiptului a anunţat, sâmbătă, că bilanţul atacului comis vineri asupra unei moschei din Sinai a ajuns la 305 morţi, printre care se numără şi 27 de copii, relatează site-ul postului France 24.

Autorităţile au precizat că 305 de oameni au murit şi alte 128 de persoane au fost rănite. Bilanţul precedent anunţat de către autorităţile egipente se ridica la 235 de morţi şi 109 de răniţi.

Potrivit autorităţilor egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei Reuters. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de oraşul El Arish.

„Atacatorii erau în număr de 25-30 şi aveau steagurile reţelei teroriste Stat Islamic. Aceştia au ocupat poziţiile din faţa uşilor şi geamurilor moscheei şi au tras cu mitraliere automate asupra oamenilor din moschee”, a anunţat procurorul general al Egiptului, Nabil Sadeq.

Guvernul de la Cairo a decretat trei zile de doliu naţional. În plus, Abdel-Fattah el-Sissi, preşedintele Egiptului, a anunţat că va construi un mausoleu în memoria oamenilor care şi-au pierdut viaţa în atacul de vineri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md