(FOTO) S-a vândut cel mai scump apartament din lume, cu suma record de 72 de milioane de dolari; Iată cum arată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cumpărător anonim a plătit un preț record de aproape 72 de milioane de dolari americani pentru a achiziționa un apartament într-un cartier exclusivist din Hong Kong, care a devenit cea mai scumpă zona rezidențială din Asia, a anunțat firma imobiliară Knight Frank LLP.

În total, cumpărătorul a plătit 149,1 milioane de dolari pentru două apartamente învecinate, fiecare cu o suprafață de peste 370 de metri pătrați.

Cel mai mic dintre cele două apartamente s-a vândut pentru un preț record de 71,7 milioane de dolari americani, devenind cel mai scump apartament din Asia, cu un preț de aproape 200.000 de dolari pe metrul pătrat.

Costul astronomic al proprietăților imobiliare din Hong Kong a devenit un subiect politic în fosta colonie britanică. Multe mici companii își închid porțile pentru că nu fac față costului chiriilor, în timp ce mulți locuitori nu pot nici măcar să închirieze apartamente decente, fără a mai vorbi de cumpărarea unei locuințe.

Recent, o clădire de birouri din Hong Kong a fost vândută pentru suma record de cinci miliarde de dolari, după ce în luna iunie un loc de parcare a fost vândut pentru 664.200 de dolari.

În paralel, un studiu oficial publicat săptămâna trecută arată că aproape 20% din cei 7,35 milioane de locuitori ai insulei trăiesc sub pragul sărăciei, scrie business24.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...