Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   România anunță proteste masive: manifestațiile…

România anunță proteste masive: manifestațiile vor avea loc la București şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate

Noi proteste sunt anunţate, duminică, în Bucureşti şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate. Manifestaţiile se reunesc sub sloganul „STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!”. În Bucureşti, protestatarii se vor întâlni la ora 18:00 în Piaţa Victoriei, urmând să plece în marş către Palatul Parlamentului la ora 19:30. La proteste şi-au anunţat prezenţa şi sindicatele, dar şi Dacian Cioloş, notează mediafax.ro

Manifestanții urmează să se întâlnească duminică, la ora 18 la Piața Victoriei din București, după care la 19.30 vor pleca în marș către Parlament.

„42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook dedicată protestelor de duminică.

Organizatorii susţin că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010 şi continuă prin a spune că toate măsurile adoptate de Guvernul actual vor „arunca” România în afara Uniunii Europene şi a NATO.

Fostul premier al României, Dacian Cioloș și-a anunţat prezența în stradă alături de protestatari.