/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Au plantat fapte bune! În această toamnă, comunitatea a sădit peste 5.000 de puieți pe 13 ha de pământ

25 noiembrie 2017, ora 17:51

De asemenea, în Căzănești și Țîpova, partenerii proiectului „Plantăm fapte bune în Moldova”, A.O. „Ecodava” și Primăria Căzănești, au organizat acțiuni separate de plantare, unde au sădit cca 1600 de copaci.

„Constat cu bucurie că devenim tot mai receptivi și conștienți. De fiecare dată,  văd la plantări fețe  noi. Oamenii vin cu familiile, prietenii, ba chiar și colegi de servici. De asemenea, sunt voluntari care ne sunt alături chiar de la prima ediție, reprezentanți ai unor organizații internaționale – proiectul PNUD Moldova, Biodiversitate Moldova și Corpul Păcii – , voluntari de la organizații de mediu locale, ba chiar și oameni de afaceri foarte cunoscuți la noi”, a declarat Petru Vinari, coordonatorul proiectului.

„Plantăm fapte bune în Moldova” este un proiect desfășurat de un grup de inițiativă, o extensie a comunității „Plantăm fapte bune” din România. De asemenea, din 2017, același grup, a inițiat proiectul „Million Trees Moldova” pentru a planta un milion de copaci în Moldova timp de 10 ani. La moment, în acest proiect mai întră și alte 6 organizații cu proiecte de împădurire.

Scopul proiectului este extinderea suprafeței pădurilor prin implicarea directă a comunității, crearea prin exemplu propriu a mai multor rețele de e plantatori pe teritoriul întregii țări. Acțiunile de plantare sunt coordonate cu specialiști în domeniu, cu luarea în calcul a aspectelor biodiversității locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram