Tragic! O familie din trei persoane din Criuleni a decedat în propria locuință

O familie din trei persoane a decedat în propria locuință. Cazul a avut loc noaptea trecută într-o casă de locuit din orașul Criuleni. Bărbatul și femeia în vârstă de 29 de ani, dar și băiatul acestora în vârstă de 4 ani au fost găsiți fără suflare de rude.

La fața locului au fost alertate organele de drept, dar și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În urma primelor cercetări efectuate de polițiști, procurori și specialiștii Laboratorului experimental antiincendiar s-a stabilit că familia a instalat în propria locuință un cazan alimentat cu gaze naturale, care cel mai probabil nu a fost montat de specialiști.

Conform primelor cercetări la fața locului specialiștii Laboratorului experimental antiincendiar al IGSU au înaintat două versiuni în acest caz.

Prima ar fi încălcarea regulilor la instalarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, iar a doua versiune ar fi încălcarea regulilor la exploatarea instalațiilor de alimentare cu gaze naturale.

O cauză finală va fi înaintată după ce vor fi investigate toate circumstanțele acestui caz.

Cauza decesului celor trei persoane va fi stabilită în urma expertizei medico-legale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să nu utilizeze instalații de încălzit improvizate sau neautorizate. Mai mult, persoanele sunt îndemnate să verifice sistemul de încălzire a locuințelor și să invite specialiștii pentru a evita producerea unor situații de risc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.