„Am strâns azi mâinile a sute de oameni veniţi la cele două pieţe din acest oraş. Am vorbit cu un număr mare de vânzători, mai mare chiar decât cumpărătorii, pentru că oamenii pleacă din ţară, iar cei rămaşi devin tot mai săraci. Am ascultat plângerile ce ţin de condiţiile tot mai grele de comercializare a mărfurilor. Comercianţii achită lunar aproape 1.000 de lei pentru patente şi contribuţiile de asigurări sociale. Plus câteva sute de lei pentru locul din piaţă şi plus mită controlorilor ”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA.

„Dar şi aceste chinuri ale Oamenilor par insuficiente pentru cei de la guvernare. Retragerea patentelor şi impunerea instalării aparatelor de casă sunt măsuri absolut insuportabile pentru micro-antreprenori. Comerţul pentru ei este o modalitate de supraveţuire, şi nu o afacere tradiţională. Nişte cheltuieli suplimentare îi pot ucide economic”, a spus vicepreşedintele formaţiunii.

Potrivit lui Slusari este nevoie de păstrat patentele pentru micii comercianţi pentru încă cel puţin cinci ani.

„Marea luptă cu economia tenebră şi stimularea business-ului legal trebuie să fie pornită de sus. În prezent această guvernare coruptă nu poate face acest lucru, nu este capabilă să asigure apariţia zecilor de mii de locuri de muncă bine plătite şi menţine multiplele scheme de furturi ai banilor publici (conform ultimului raport al Curţii de Conturi, pierderile anuale ale bugetului de la aşa-numitele abateri bugetare se cifrează la circa 11 mlrd. de lei)”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

„În asemenea condiţii, mesajul nostru şi al oamenilor este: măcar lăsaţi în pace şi nu înrăutăţiţi condiţiile economice de viaţă a zecilor de mii de Oameni, care au fost furaţi de voi”, a spus Slusari.

Totodată, membrii Platformei DA  la întâlnire au discutat şi despre problemele cu care se confruntă pensionarii.

„Ne-am întâlnit cu mulţi pensionari, care au ieşit la pensie în perioada 2001 - 2008, au aşteptat valorizarea pensiilor cu 37 % şi au rămas doar cu minciuna guvernării şi o indexare de 6,8 %. Deja ne-am deprins să auzim de la aceasta categorie de vârstnici blamări în adresa prim-ministrului şi ministrului protecţiei genocidului social. Acum şi bătrânii, pensionaţi în perioada 2009-2011, aşteaptă să fie minţiţi”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

„Platforma DA are voinţă şi poate să facă schimbări cardinale în ţară în maximum trei ani, astfel încât starea materială a majorităţii covârşitoare a Oamenilor să se îmbunătăţească palpabil, iar o justiţie funcţională să pună hoţii şi corupţii la puşcărie, confiscându-le averile oficiale şi neoficiale în folosul statului şi al cetăţeanului. Populaţia mai are o speranţă şi încredere în formaţiunea noastră. Dar foarte mulţi interlocuitori insistă că scrutinul parlamentar din 2018 este ultima oportunitate pentru Schimbare. Mai apoi e posibil că nu vom avea pentru cine s-o facem!”, a conchis Slusari.