(vox) „Why not?” sau un „nu” ferm. Și-ar dori tinerii din Moldova legalizarea marijuanei?

t

Substanțele active din cannabis au o istorie îndelungată și plină de tradiție. Consumul pentru relaxare al marijuanei este tolerat în mai multe ţări precum Belgia sau Germania, în Cambodgia este legală doar posesia, în Iran doar cultivarea, iar în Elveţia – cultivarea în anumite cantităţi. În contextul în care în tot mai multe țări folosirea plantei deja nu e ilegală, am hotărât să întrebăm tinerii dacă și-ar dori legalizarea marijuanei în Moldova.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Eu sunt de părarea că marijuana ar trebui legalizata în Moldova, cu toate acestea, planta trebuie utilizată numai în scopuri medicinale, nu văd un sens pentru interzicera ei. Mulți spun că marijuana provoacă dependență, dar tutunul, alcoolul nu provoacă? În așa caz omul trebuie să aleagă pentru sine, nu statul. Și totuși, lume, nu căutați soluția pentru vindecarea rănilor sufletești în viciile dăunătoate”, spune Simon Răileanu.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

„Nu cred că ar fi bine ca marijuana să fie legalizată în Moldova, deoarece oamenii ar face abuz. Nu cred că ne putem raporta la succesul Olandei, deoarece cultura și mentalitatea oamenilor de acolo diferențiază de a cetățenilor din țara noastră. Deși este ilegală la momentul actual în Moldova, oricum cred că nu e secret că cei ce vor să consume marijuana, găsesc cum s-o facă”, spune Ecaterina Dormenco

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Legalizarea autentică și completă a marijuanei ar avea implicații pe care nu le putem anticipa. De multe ori s-a subliniat faptul că nimeni nu a murit vreodată de o supradoză de marijuana și că abuzurile potențiale ale plantei ar trebui să fie responsabilitatea personală și nu responsabilitatea statului. Există multe opinii pentru și împotriva consumului de marijuana dar personal cred că vom avea aceleași probleme ca și utilizarea pe scară largă a țigărilor/alcoolului și o mulțime de dificultăți legate de sănătate de care încă nu știm”, spune Adrian Sîrbu.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Eu sunt pentru legalizarea marijuanei, adică e mai mult faptul că nu am nimic împotrivă. Toți știm că se consumă canabis, să zicem că în scopuri recreaționale, iar faptul de a fi legalizată va aduce beneficii economiei țării prin eliminarea pieței ilegale. Lucrurile interzise întotdeauna au fost mai tentate pentru a fi încercate și o dată ce devin ceva obișnuit- interesul scade, astfel, nu cred că vor crește numărul de consumatori, ba dincontra. Studiile arată că aceasta fiind utilizată în scopuri medicinale, atenuează durerile bolnavilor de cancer sau leucemie, așa că Why not?”, zice Paulina Gușan.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolRăspunsul meu este nu. Eu fiind adeptul modului sportiv de viață nu sunt de acord ca creierele oamenilor să fie tulburate de acestă substanță. Mulți vor afirma că ea este prescrisă de medici pentru a trata unele maladii, însă oamenii sănătoși își pierd controlul asupra rațiunii odată ce fumează iarbă. Rațiunea ne diferențiază de animale, iar dacă nu o vom controla, nu vom fi nimic mai mult decât niște maimuțe ce fără păr care râd de propria-i reflecție în oglindă”, zice Victor Gulca.

 

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Este bine știu faptul că marijuana afectează în mod negativ felul cum gândim, analizăm și ne comportăm. Substanțele chimice se transmit de la mamă la făt și influențează activitatea acestuia la nivel neurologic. Dacă ar fi să punem pe un cântar efectele pozitive vs cele negative, atunci prioritate ar avea cele din urmă. Și nu, nu mi-aș dori legalizarea marijuanei în Republica Moldova; susțin că avem și alte alternative de relaxare, unele care nu au efecte adverse. Dar până la urmă, fiecare alege pentru propria-i persoană și, cum spune mama, cum își așterne, așa doarme”, spune Maria Panaite.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Sunt contra substanțelor narcotice și nu mi-aș dori ca marijuana să fie legalizată în Moldova. Această plantă are un efect foarte negativ asupra corpului uman și poate duce la dependență, acest preparat psihotrop poate cauza daune sitemului respirator și sistemului nervos, mărind probabilitatea de a avea o tumoare sau boli psihice”, spune Nicu Perjun.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

 

„Eu cred că ar fi o problem dacă marijuana ar fi legalizată în Moldova. Această plantă crează dependență și dăunează aspupra sănătății. Noi și așa avem puțini oameni în țară, iar pentru ca ea să prospere, tinerii trebuie să fie înțelepți, nu narcomani”, zice Victoria Mocanu.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente