(FOTO) Alarmă programată; Un număr de 70 de copii au fost evacuați dintr-o grădiniță din Cahul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Campania „Salvăm prin prevenire” continuă. Salvatorii merg prin instituțiile de învățământ din toată țara, pentru a instrui copiii în domeniul bazelor securității vieții. De data aceasta, pompierii au mers în vizită la elevii școlii primare „A. Mateevici” din orașul Cahul. Lecția obișnuită a fost întreruptă de sunetul prelungit al clopoțelului, care înseamnă „Alarmă”.

Programul copiilor de la grădiniţa „A. Mateevici” din orașul Cahul s-a întrerupt de o alarmă de evacuare organizată de către pompieri și salvatori. La acest un semnal de alarmă, peste 70 de copii au evacuat organizat instituția și s-au deplasat însoțiți de profesori la punctul de adunare.

Conform scenariului, s-a produs un cutremur de pămînt, în urma căruia s-a produs un incendiu rezultat din scuregerea gazelor din țevile avariate de seism, fiind necesară intervenția pompierilor. Echipajul de intervenție a simulat o desfășurare de luptă evacuînd un copil ce a rămas blocat în instituție.

Pompierii le-au demonstrat micuților cu se lichidează un incendiu, după care cei mai îndrăzneți au lansat apă din autospeciala de intervenție la incendii.

La finalul demonstrației, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cahul le-au explicat elevilor, cum trebuie să reacționeze la cutremur și în caz de incendii, îndemnându-i să aplice în viață cunoștințele noi acumulate, iar în caz de situații de risc să solicite ajutorul pompierilor la numărul de telefon 901.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...