Masacrul de la mosheea din regiunea Sinai; Preşedintele Egiptului promite să răzbune atacul terorist comis vineri, soldat cu peste 235 de morţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai, soldat cu peste 235 de morţi şi 125 de răniţi, avertizând că va Armata va răspunde „în forţă”, relatează site-ul postului France 24.

Autorităţile au raportat că cel puţin 235 de persoane au murit şi alte 125 au fost rănite în urma atentatului comis vineri în faţa moscheei Al Rawdah din localitatea Bir Al Abed din regiunea Sinai, aflată în nordul Egiptului.

„Forțele armate și poliţia îi vor răzbuna pe martirii noștri şi vor restabili cu forță securitatea şi stabilitatea cât mai curând”, a declarat preşedintele Egiptului.

Conflictul dintre militanţi islamiști şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană. Moscheea în care a avut loc atacul este situată într-o regiune unde autoritățile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Stat Islamic, potrivit Mediafax.

Atentatul de vineri a fost comis cu doar câteva înainte de sărbătorirea zilei de naştere a Profetului Mahomed, de către musulmanii din Egipt, care organizează festivaluri în moscheele din ţară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...