Parlamentul refuză să achite deplasările deputaților socialiști în Federația Rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Propunerea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova prin care solicitau participarea deputaților la ședința grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, din data de 10-13 decembrie curent, a fost respinsă de către Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova. Totodată, Parlamentul refuză să achite deplasările deputaților în Rusia.

Decizia Biroului Permanent, susținută cu majoritatea voturilor, înseamnă că Parlamentul nu deleagă și nu finanțează participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă.

O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu, a emis o recomandare deputaților de a se abține de la deplasările în Federația Rusă pe motiv că oficialii noștri ar fi supuși unor presiuni și controale neîntemeiate la frontiera cu Rusia. Concomitent, mai mulți oficiali ruși veniți în Republica Moldova cu diverse motive, au făcut cale întoarsă în Federația Rusă, fiindu-le interzis accesul în țara noastră.

Ultima dată, o delegație a Guvernului Moscovei venită în Moldova pentru a participa la un eveniment organizat în comun cu Primăria Bălți, au fost blocați în Aeroportul Internațional Chișinău și trimiși înapoi spre Moscova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...