03:46:34 24.04.2024
Stiri

REMANIERILE anunțate de PD l-ar putea PROPULSA pe Leancă în funcția de ministru al Afacerilor Externe: „Să lăsăm să evolueze lucrurile firesc”

Politică 25.11.2017 10:30 Vizualizări4280 Autor: Ziarul National
REMANIERILE anunțate de PD l-ar putea PROPULSA pe Leancă în funcția de ministru al Afacerilor Externe: „Să lăsăm să evolueze lucrurile firesc”


Remanierile guvernamentale anunțate de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, l-ar putea propulsa pe actualul vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Leancă, în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Leancă nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că și-ar dori să revină în funcția deținută anterior.

„Astfel de zvonuri le aud de mai mult timp, dar iată că sunt încă în Parlament. Să vedem ce se va întâmpla cu acest obiectiv formulat de liderul PD în privința remanierilor. Urmează să discutăm acest subiect și la consiliul coaliției, pentru ca să înțelegem mai bine intențiile colegilor din PD. Trebuie să înțelegem care sunt criteriile, fiindcă anumite pretenții față de unii miniștri avem și noi”, a declarat Leancă în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Întrebat dacă are aceste pretenții față de activitatea ministrului de Externe Andrei Galbur, fostul premier a evitat să dea un răspuns exact. „Acum, dacă mă voi opri asupra activității MAEIE, ca fost ministru, nu știu dacă va fi un lucru etic. Cert este că lucrurile se pot îmbunătăți, e un lucru absolut evident. Eu nu vreau să discut astăzi ipoteze. Să evolueze lucrurile firesc și să ajungem în luna decembrie. Vom vedea cum vom proceda ulterior”, a spus Iurie Leancă.

De menționat că, până la 19 decembrie curent, va fi evaluată activitatea fiecărui ministru, dar și a reprezentanților PD delegați în instituțiile de stat. Cei care nu și-au pliat agenda „conform așteptărilor cetățenilor” pot fi chiar demiși până la Anul Nou. O asemenea dispoziție a fost dată anterior de liderul PD, Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md