Spectacole de dragoste și comedie. Care este repertoriul Teatrului Național „Mihai Eminescu” în ultimele zile de toamnă

image_4963_4_large
Foto: tnme.md

Indiferent dacă ești o fire romantică sau realistă, teatrul te va ajuta să percepi diferit lumea din jurul tău datorită lecțiilor de ambiție, curaj, speranță și deminitate pe care ți le oferă. În săptămâna care urmează, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” se vor juca o serie de spectacole pe care trebuie să le vezi în serile cețoase. Iată care este repertoriul teatrului.

 „Nunta de aur“

Картинки по запросу nunta de aur teatru eminescu

Un spectacol despre destin şi iubire, fericire şi moarte: un tablou desprins din realitatea moldovenească a zilelor noastre. Povestea sinceră şi ataşantă a doi intelectuali ajunşi în pragul vârstei a treia, îndrăgostiţi ca-n prima zi. Spectacolul se va juca marți, 28 noimebrie, ora 18:30.

„În largul mării”

Картинки по запросу in largul marii teatru eminescu

Una dintre piesele celebrului dramaturg polonez Sławomir Mrożek, „În largul mării”, a fost jucată în premieră, duminică, 11 mai, la Chișinău. Montat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, spectacolul „În largul mării” are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă, regia fiind semnată de Petru Hadârcă. Spectacolul se va juca miercuri, 29 noiembrie, ora 18:30.

 „Amorul dănţuie şi feste joacă”

Картинки по запросу amorul dănțuie și feste joacă teatru eminescu

Spectacolul este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cântece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci), joi, 30 noiembrie, 18:00.

 „Pomul vieţii”

Картинки по запросу pomul vieții teatru eminescu

Spectacolul reprezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingănd coardele sufletului omenesc. Acțiunea va avea loc vineri, 1 decembrie, 18:00.

            „Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…”

Картинки по запросу Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine… teatru eminescu

Un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică – o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă și demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănăse – „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru.” Spectacolul se va juca sâmbătă, 2 decembrie, 18:30Sala Studio „V.Cupcea”.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente