Declaraţia a fost făcută de preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„În mod normal, dacă am fi avut o guvernare europeană, o guvernare onestă, astăzi nu am fi discutat în aceşti termeni acordarea de către Uniunea Europeană a acestei asistenţe macrofinanciare. Astăzi am fi avut aceste beneficii, le-am fi resimţit în actul de justiţie, în actul de anticorupţie, le-am fi simţit în bunăstarea fiecărui cetăţean. Din păcate, avem o guvernare criminală, avem o guvernare care s-a preocupat în permanenţă de propriile interese, de interesele de grup, de partid şi de interesele personale ale unor lideri ai acestei puteri”, a spus Andrei Năstase.

„Am avut comunicarea cu comisarul Hahn, am avut o anumită corespondenţă până la această etapă şi m-a asigurat de faptul că ei vor veghea ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, respectarea democraţiei, a cadrului normativ şi democratic. Ceea ce am văzut a fost o condiţionare şi mai dură, şi mai drastică şi pe dimensiunea tehnică, dar şi pe dimensiunea politică, legată de statul de drept, legată de democraţie, aşa că în momentul de faţă guvernarea are de muncit foarte şi foarte mult pentru a putea obţine această finanţare din partea Uniunii Europene. Ştiind de ce sorginte este această guvernare în Republica Moldova, nu am prea mari aşteptări de la ea”, a declarat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase „dacă într-o bună zi banii vor fi daţi, vor fi daţi doar pentru că Uniunea Europeană ţine la cetăţenii Republicii Moldova, ţine la societatea din Republica Moldova, şi nu o va face pentru guvernare sau pentru reuşitele acestei guvernări”.