Dodon recunoaște că socialiștii colectează semnături doar pentru PR: E o campanie de informare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Semnăturile colectate de socialiști pentru transformarea Republicii Moldova în stat prezidențial reprezintă doar „o campanie de informare”, întrucât Constituția nu poate fi schimbată acum. Declarațiile aparțin președintelui Igor Dodon, principalul promotor al acestei schimbări.

El a declarat că schimbarea poate fi făcut doar în contextul următorului mandat prezidențial.

„Noi nu ne batem pentru stat prezidențial pentru președintele Dodon. Nu este pentru actualul mandat prezidențial. Pentru a schimba sistemul este nevoie de noi alegeri. Cred că președintele ales în cadrul regimului prezidențial va fi doar în cadrul unei Moldove reintegrate”, a declarat Dodon.

Totodată, el a precizat că în astfel de condiții sunt „șanse minime” ca în Republica Moldova să ajungă un președinte unionist, întrucât „cei din Transnistria nu vor vota niciodată” pentru un astfel de candidat.

„Oamenii vor să fie un stăpân în țară. Oamenii susțin această inițiativă. Acest subiect va fi introdus în programul Partidului Socialiștilor. Mai departe trebuie să învingem la alegerile parlamentarele și să implementăm. Este o acțiune de informare, ca oamenii să cunoască ce se întâmplă”, a declarat Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...