09:37:20 16.04.2024
Stiri

„Surpriză” pentru Silvia Radu, care a participat la ședința consilierilor din Trușeni: Primarul s-a dus în Ucraina

Social 24.11.2017 18:30 Vizualizări7226 Autor: Ziarul National
„Surpriză” pentru Silvia Radu, care a participat la ședința consilierilor din Trușeni: Primarul s-a dus în Ucraina


Primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, a participat astăzi la ședința Consiliului local Trușeni, unde s-a dus să discute cu consilierii în special problema privind asigurarea cu transport public spre Chișinău a locuitorilor comunei, care au organizat mai multe acțiuni de protest în ultimele zile, plângându-se pe faptul că microbuzele sunt supraaglomerate și vin rar în stații.

Atunci când a ajuns acolo, surpriză!, primarul suburbiei, democratul Ion Apostol, care a convocat această ședință, era lipsă. Acesta a plecat într-o deplasare pe cont propriu în Ucraina, fapt care a nemulțumit-o pe Silvia Radu.

Primarul interimar al capitalei le-a spus consilierilor din Trușeni că municipalitatea a găsit deja o soluţie pentru asigurarea localității cu transport public spre Chișinău, prin suplinirea cu patru unităţi de transport pe ruta de microbuz nr. 135. În acelaşi timp, ruta de autobuz nr. 17 va fi suplinită cu o unitate de transport – autobuz de capacitate mare.

De asemenea, va fi modificat graficul de circulaţie a unităţilor de transport de pe rutele existente, astfel încât să fie redus timpul de aşteptare în staţii. Potrivit Silviei Radu, aceste soluţii sunt provizorii, dar locuitorii de aici vor beneficia de servicii mult mai calitative ca până acum.

Primăria Chişinău examinează, se asemenea, posibilitatea de a contracta un operator privat care să asigure transportarea elevilor din Truşeni spre şcolile din capitală, unde îşi fac studiile. Până la o decizie definitivă în acest sens, primarul general interimar a solicitat aleşilor locali din Truşeni să stabilească un itinerar al acestor rute speciale, reieşind din amplasarea instituţiilor de învăţământ din Chişinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md