Iohannis spulberă prognozele lui Băsescu: Integrarea europeană a Republicii Moldova nu poate fi făcută, în acest moment, prin „calea indirectă” a unirii cu România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat jurnaliștilor la Bruxelles, că integrarea europeană a Republicii Moldova nu poate fi făcută la acest moment printr-o „scurtătură”, prin „calea indirectă” a unirii cu România.

Întrebat cum apreciază o integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin unirea cu România, șeful statului român a răspuns că nu este o „cale foarte fezabilă în acest moment”.

„Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova este clar angajată pe calea europeană și deocamdată are acordul de asociere și toată legislația secundară care decurge acolo între timp este perfectată, dar trebuie toate acestea implementate și parcursul Moldovei trebuie consolidat, după care Moldova trebuie ea să se hotărască dacă vrea să înceapă un parcurs care duce spre Uniunea Europeană sau nu. O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment”, a precizat președintele Iohannis.

Întrebat când va face o vizită oficială la Chișinău, Iohannis a răspuns: „Când va fi vremea potrivita, voi veni”.

De menționat că, în ultimul timp, fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, vorbește tot mai mult despre o posibilă grabnică integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, prin unirea cu România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...