Bienala Diasporei, la prima ediție

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat organizează, în contextul sărbătorilor de iarnă – Bienala Diasporei, prima ediție – un eveniment de networking cu și pentru diasporă, care oferă o platformă de comunicare celor ce intenționează să revină acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Scopul evenimentului este de a promova și de a aprecierea persoanele din diasporă care au obținut rezultate în diverse domenii de activitate,  cât și de identificare a noilor talente din diasporă care au adus o plusvaloare societății noastre.

Prin intermediul acestui eveniment, BRD își propune identificarea și recunoașterea publică a persoanelor din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate; mediatizarea rezultatelor din diverse arii de activitate obținute de către membrii diasporei; promovarea și încurajarea migranților reveniți; intensificarea dialogului dintre Guvern și diasporă.

BienalaDiasporei va avea loc la data de 26 decembrie, ora 18:00, or. Chișinău, în incinta Palatului Republicii.

Invitați ai evenimentului vor fi înalți demnitari de Stat, reprezentanți ai diasporei, migranți reveniți, reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Nominalizările pentru Bienala Diasporei, ediția 2017 sunt următoarele:

Jurnaliști în diasporă (jurnaliști profesioniști sau amatori care au scris despre diasporă sau R. Moldova în afara țării)

Medici fără frontiere;

Din nou acasă (migranți reveniți care s-au remarcat în diverse domenii);

DOR cu talent (participanți ai programului DOR care au reușit în diverse domenii promovând R.Moldova);

Cu drag pentru acasă (băștinași implicați în Proiectul de dezvoltare locală MiDL).

“Stimați membri ai diasporei, vă invităm să participați la Bienala Diasporei 2017 și să vă implicați în organizare, iar pentru a asigura o bună desfășurare a evenimentului vă rugăm să completați formularul de înregistrare”, a menţionat instituţia.


Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.