icon

Suedia reconfirmă susținerea pentru modernizarea Republicii Moldova

24-11-2017 15:13
743

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu Premierul Regatului Suediei, Stefan Löfven, în contextul celui de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic. În cadrul discuțiilor, oficialii au remarcat caracterul ascendent al dialogului moldo-suedez, confirmat inclusiv prin frecvenţa vizitelor şi întrevederilor bilaterale.

 

Premierul Pavel Filip a exprimat gratitudine pentru suportul constant acordat ţării noastre de către Regatul Suediei în cadrul instituţiilor europene, dar și pe dimensiunea bilaterală.

 

„Pentru noi este important atât sprijinul financiar, cât și suportul acordat de Suedia în realizarea agendei de reforme”, a notat Pavel Filip. În special, șeful Executivului de la Chișinău a evidențiat programele de asistență implementate cu sprijinul Suediei, impactul cărora este resimțit de către cetățeni. Între acestea: asistența pentru îmbunătățirea calității democrației, pentru respectarea drepturilor omului, pentru asigurarea egalității de șanse, pentru dezvoltarea domeniului tehnologiei informației.

 

„Apreciem contribuţia Agenţiei suedeze pentru cooperare internaţională şi dezvoltare în crearea primului Centru de Excelenţă în domeniul Tehnologiilor informaţionale. Este un proiect de suflet al meu, care va contribui la îmbunătăţirea competenţelor în acest sector şi la crearea de noi locuri de muncă”, a subliniat Pavel Filip.

 

La rândul său, Premierul Regatului Suediei, Stefan Löfven, a reiterat sprijinul țării sale în eforturile Republicii Moldova de modernizare şi de aliniere la standardele europene: „Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de promovare a reformelor”. În acest sens, oficialul suedez a confirmat disponibilitatea țării sale de a împărtăși din experiența acumulată în domeniul reformării justiției, al combaterii corupției, al atragerii investițiilor.

 

Suedia se numără printre principalii donatori ai Republicii Moldova, anual fiind alocate circa 12 milioane de euro pentru promovarea reformelor. În perioada 2011-2016, Suedia a acordat țării noastre asistenţă în valoare de peste 61 milioane de euro pentru implementarea proiectelor în diverse domenii.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30