Judecători şi procurori, implicaţi în eliberarea din detenţie a unor poliţişti reţinuţi pentru comercializarea de droguri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ofiţerii de poliţie, reţinuţi în flagrant delict în vara acestui an pentru comercializarea de droguri, au fost eliberaţi din detenţie la doar câteva zile după reţinere. Despre aceasta au comunicat pentru agenţia OMEGA surse demne de încredere din cadrul Departamentului Operaţiuni Speciale al MAI, precizând că figurantul de bază a fost eliberat în aceeaşi zi, iar alţii doi – mai târziu, printr-o decizie a judecătorului Judecătoriei Ciocana, Viorica Ursu: unul sub control judiciar, iar altul în arest la domiciliu.

Cazul dat a avut loc pe 24 iulie 2017, iar potrivit OMEGA, MAI ar fi încercat să muşamalizeze cazul privind reţinerea unor ofiţeri de poliţie implicaţi în trafic de droguri. Ministerul a fost nevoit să confirme informaţia doar după ce agenţia a publicat informaţia cu referire la surse din cadrul poliţiei. Cu toate că iniţial se ştia despre şapte membri ai grupării criminale reţinuţi, MAI a comunicat doar despre doi dintre ei.

Astfel, iniţial, prin decizia judecătorului Viorica Ursu, sub control judiciar a fost eliberat ofiţerul poliţiei Gheorghe Ioniţă. Ulterior, la fel prin decizia instanţei, a fost transferat în arest la domiciliu şi un alt reţinut pentru trafic de droguri, poliţistul Constantin Budeci. Sursa agenţiei în cadrul DOS al MAI a comunicat, de asemenea, că după eliberarea sub control judiciar, Ioniţă şi-a luat un nou automobil de model BMW.

Primul însă a fost salvat de arest unul dintre organizatorii schemei, ofiţerul de poliţie Vadim Zvertovschi. Conducerea MAI ar fi interzis includerea numelui acestuia în registrul evenimentelor, după care dosarul ar fi fost „pus pe frână” la Judecătoria sectorului Ciocana. Totuşi, Zvertovschi figurează în acest dosar penal, aflat în examinare la Judecătoria sectorului Ciocana.

Cei implicaţi în comerţul cu droguri fac parte din aşa-numita grupare a lui Cavcaliuc, care îşi desfăşurau activitatea sub protecţia şefului adjunct al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc. Nici procurorii, nici judecătorii, nici conducerea MAI nu au comunicat nimic în legătură cu această „toleranţă” în privinţa poliţiştilor reţinuţi pentru trafic de droguri şi puşi în libertate la scurt timp după aceasta.

Potrivit unor surse demne de încredere, imediat după reţinere, eforturile conducerii MAI şi procurorilor au fost îndreptate spre eliberarea figuranţilor de bază a cauzei – ofiţerii Vadim Zvertovschi şi Gheorghe Ioniţă. Aceştia au fost implicați în transportarea şi comercializarea de droguri prin cluburile de noapte din Chişinău.

Ancheta în cazul dat a fost exercitată de procurorul Aurel Ciocan. Tot atunci, un interes deosebit faţă de dosar a arătat şi procurorul Liliana Partole, care actualmente insistă că nu are absolut nicio atribuţie cu dosarul dat.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul dat este planificată pentru 7 decembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...