08:40:06 20.04.2024
Stiri

Cum iau MITĂ procurorii și NU se țin de promisiunile făcute

Anticorupție 24.11.2017 15:40 Vizualizări3905 Autor: Ziarul National
Cum iau MITĂ procurorii și NU se țin de promisiunile făcute


Un procuror de la Ocnița și complicele acestuia riscă până la șase ani de închisoare și amenzi de până la 200 de mii de lei, pentru că ar fi luat mită de la un cetățean și nu s-au ținut de cuvânt să-l scape de pedeapsă.

Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror din cadrul Procuraturii raionului Ocniţa şi a unui civil, ambii acuzaţi de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în primăvara anului 2015, procurorul a pretins şi primit, prin intermediul complicelui său, suma de 800 dolari de la o persoană învinuită de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În schimbul acestei sume, procurorul susţinea că poate influenţa responsabilii de dosar să-l libereze pe bărbat de răspundere penală şi să-i returneze permisului de conducere.

În aceiaşi zi, procurorul și complicele său au pretis de la bărbat încă 2 mii de lei, căruia i-a promis că poate influenţa anumite persoane publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ocniţa să radieze din baza de date informaţiile cu privire la ridicarea permisului de conducere şi a restricţiilor impuse de lege.

Cu toate acestea, peste câteva luni, Procuratura raionului Ocniţa a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată, iar procurorul şi complicele său continuau să promită că pot influenţa deja judecătorii să soluţioneze pozitiv cazul bărbatului, fără a-l priva de dreptul de a conduce mijlocul de transport.

Procurorul a fost suspendat din funcţie acum câteva luni, iar dacă va fi găsit vinovat împreună cu complicele său, riscă amenzi de până la 200 de mii de lei sau închisoare de la 2 până la 6 ani, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în sumă de 8 198 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md