Rusia aprobă acordul dintre Yandex şi Uber

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Federal Antimonopol (FAS) a anunţat vineri că a aprobat, cu anumite condiţii, fuziunea dintre subsidiara rusă a Uber şi grupul tehnologic Yandex, transmite Reuters.

Pentru a rezolva temerile legate de concurenţă, companiile nu trebuie să-şi împiedice partenerii, şoferii şi pasagerii să lucreze sau să folosească serviciile competitorilor. Ambele firme trebuie să-şi informeze detaliat utilizatorii în legătură cu entitatea legală care furnizează serviciile, se anunţă în comunicatul FAS.

În iulie, subsidiara rusă a Uber şi grupul tehnologic Yandex vor oferi împreună servicii de transport de tip car-hailing în Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia şi Kazahstan, entitatea combinată fiind evaluată la 3,7 miliarde de dolari.

Uber va deţine 36,6% din entitatea combinată, iar restul va reveni Yandex, care operează cel mai mare motor de căutare din Rusia.

Tigran Khudaverdyan, care conduce divizia Yandex.Taxi, va fi şeful noii companii. Potrivit acestuia, tranzacţia va reduce timpul de aşteptare pentru pasageri şi va permite extinderea acestui tip de servicii.

Yandex va investi 100 de milioane de dolari în noua entitate, care va opera în 127 de oraşe şi va avea o o cotă de piaţă de 5-6% în Rusia, în timp ce Uber va investi 225 de milioane de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...