Tânăr din Lipcani, reţinut în apropierea râului Prut cu 2.500 de pachete de ţigări pe care intenţiona să le transmită în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 29 de ani, originar din oraşul Lipcani, raionul Briceni, a fost reţinut în flagrant noaptea trecută în timp ce se deplasa spre râul Prut, transportând trei colete cu ţigări de contrabandă. În cele trei colete s-au depistat 2.500 de pachete de țigări, marca „Ritm”, iar tânărul a recunoscut că intenţiona să le transmită unor persoane necunoscute din România.

Deconspirarea activității infracționale a rezultat grație informației operative, dispuse de ofițerii de investigație ai Direcției regionale NORD. Polițiștii de frontieră au declanșat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii transportului ilicit de bunuri la frontiera „verde”. Astfel, la ieșirea din satul Șireuți, echipa Poliției de Frontieră a observat, cu ajutorul dispozitivelor speciale pe timp de noapte, un bărbat care se deplasa spre râul Prut. Acesta transporta trei colete voluminoase.

O perioadă de timp acțiunile acestuia au fost monitorizate, ca ulterior polițiștii de frontieră să intervină pentru reținerea în flagrant. Deși persoana a încercat să fugă, abandonând coletele, echipa a acționat operativ și nu departe de locul infracțiunii aceasta a fost prinsă. Din cercetările primare s-a stabilit că bărbatul este locuitor al oraşului Lipcani, în vârstă de 29 de ani.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și depozitată la sediul Sectorului Poliției de Frontieră „Lipcani”, până la elucidarea circumstanțelor.

La ora actuală, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD documentează cazul sub toate aspectele legale, ca la final să fie luată măsura de sancționare a persoanei pentru fapta comisă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...