Un moldovean, prins când transporta spre Prut trei colete cu ţigări. Ce a făcut când a văzut poliţiştii de frontieră

Polițiştii de frontieră de la Lipcani au prins în flagrant delict un tânăr moldovean, care transporta spre râul Prut trei colete cu țigări de contrabandă. Tânărul a fost monitorizat cu dispozitivele speciale pe timp de noapte, iar când au intervenit poliţiştii de frontieră acesta a lăsat coletele şi a luat-o la fugă.

Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 23 noiembrie, când polițiștii de frontieră au declanșat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii transportului ilicit de bunuri la frontiera ”verde”.

Astfel, la ieșirea din satul Șireuți, echipa Poliției de Frontieră a observat, cu ajutorul dispozitivelor speciale pe timp de noapte, un bărbat care se deplasa spre râul Prut.

Acesta transporta trei colete voluminoase. O perioadă de timp acțiunile acestuia au fost monitorizate, ca ulterior polițiștii de frontieră să intervină pentru reținerea în flagrant. Deși persoana a încercat să fugă, abandonând coletele, echipa a acționat operativ și nu departe de locul infracțiunii aceasta a fost prinsă.

Din cercetările primare s-a stabilit că bărbatul este locuitor al oraşului Lipcani, r-nul Briceni, în vârstă de 29 de ani. În cadrul audierilor, acesta a recunoscut intențiile sale de a transmite un lot de țigări unor necunoscuți din România.

În cele trei colete s-au depistat 2 500 de pachete de țigări, marca Ritm. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și depozitată la sediul SPF Lipcani, până la elucidarea circumstanțelor.

La ora actuală, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD documentează cazul sub toate aspectele legale, ca la final să fie luată măsura de sancționare a persoanei pentru fapta comisă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.