Actualitate

DECIS! Republica Moldova va primi 100 de milioane de euro din partea UE

Documentul a fost semnat de către comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, ministrul finanțelor, Octavian Armașu și guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, în prezența premierului Pavel Filip. Setul de documente referitoare la alocarea sprijinului financiar urmează să fie remis Parlamentului spre ratificare, iar între timp sunt depuse eforturi pentru îndeplinirii condiționalităților pentru recepționarea primei tranșe.

Pavel Filip și Pierre Moscovici s-au arătat încrezători în asigurarea interacțiunii eficiente pe întreaga durată de alocare a asistenței macrofinanciare. În cadrul dialogului, cei doi au analizat recentele evoluții economice din Republica Moldova. Au fost menționate rezultatele pozitive ale misiunii de evaluare a FMI, care au permis ajungerea la un acord în cadrul celei de-a doua evaluări a Programului.

Premierul a specificat că sunt depuse eforturi pentru asanarea sectorului bancar și îmbunătățirea mediului de afaceri, pentru a demonstra o schimbare de sistem în ceea ce privește contracararea corupției, a spălării banilor și fraudelor. El a mai spus că se acordă atenție ameliorării transparenței acționariatului, asigurării bunei guvernări și gestionării riscurilor în cadrul băncilor.

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare a apreciat eforturile Guvernului în stabilizarea economiei și a încurajat continuarea reformelor. Pierre Moscovici și-a exprimat susținerea pentru asigurarea unei dezvoltări economice sustenabile, consolidarea sistemului bancar și continuarea aplicării standardelor europene în domeniul vamal, în conformitate cu angajamentele asumate în Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *