17:54:25 25.04.2024
Stiri

Uniunea Europeană va acorda R. Moldova resurse pentru suportul bugetar. Banii vor veni până la finele anului 2017

Politică 24.11.2017 09:30 Vizualizări1688 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană va acorda R. Moldova resurse pentru suportul bugetar. Banii vor veni până la finele anului 2017


Suportul bugetar din partea UE pentru realizarea a patru programe evaluate va fi alocat R. Moldova până la sfârșitul anului curent. Despre acest lucru a anunțat ieri-seară comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre implementarea Acordului de Asociere RM-UE și direcțiile prioritare ale parteneriatului în perioada următoare.

„Premierul a apreciat dialogul constat dintre autoritățile R. Moldova și cele ale Uniunii Europene, remarcând că în ultimele două luni au fost organizate mai multe reuniuni bilaterale. Pavel Filip a specificat că Guvernul este determinat să continue implementarea angajamentelor asumate în fața partenerilor europeni. De asemenea, Pavel Filip a spus că, drept urmare a rezultatelor pozitive constate de misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internațional, s-a ajuns la un Acord la nivel de personal, care confirmă implementarea cu succes a reformelor asumate”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului de la Chișinău.

La rândul său, comisarul european a felicitat R. Moldova pentru semnarea Acordului privind asistența macrofinanciară din partea UE și a încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor, subliniind că UE va susține acțiunile orientate spre dezvoltarea democrației și a statului de drept.

Un alt subiect abordat de oficiali vizează dinamica procesului de reglementare a conflictului transnistrean. În acest sens, a fost menționată deschiderea podului care leagă localitățile Gura Bîcului și Bîcioc. „Comisarul Johannes Hahn a salutat progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md