Calmîc: Sunt planificate lucrări în valoare de aproape un miliard de lei pentru reparația drumurilor locale

Reabilitarea drumurilor locale se numără printre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) pentru anul viitor. Planul lucrărilor în acest sens a fost discutat de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, într-o ședință cu șeful Agenției de Stat a Drumurilor. Investițiile prevăzute pentru drumuri locale sunt de aproximativ 1 miliard de lei. Ministrul Calmîc a cerut de asemenea ca să fie notificat constant despre mersul lucrărilor, dar și a subliniat importanța folosirii materialelor calitative la reparația drumurilor.

Un subiect aparte l-a constituit reparația drumurilor din sate și alte localități rurale, fapt ce va contribui la dezvoltarea acestora. Ministrul Calmîc a precizat că prevederea dată face parte din obiectivele principale ale MEI.

Încă aproape 1 miliard de lei va fi repartizat Fondului Rutier pentru lucrări de întreținere și reabilitare a drumurilor naționale.

„O altă întrebare discutată a fost bugetul pentru anul 2018. S-a stabilit repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2018 în sumă de peste 972 449,3 mii lei pentru  lucrări de întreținere şi reparație a drumurilor publice naționale. Dintre care, circa 559 mii lei pentru întreținerea drumurilor și 380 mii lei pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale şi a construcțiilor inginerești. De asemenea, au fost stabilite prioritățile repartizării echitabile a mijloacelor financiare din Fondul rutier”, se spune în comunicatul emis de MEI.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.