Soluție anti-Gazprom. Polonia ia gaz lichefiat din Statele Unite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polonia face o mutare foarte importantă: contract pe cinci ani pentru achiziția de GNL din SUA.

După ce la mijlocul acestui an Polonia a primit primul transport de gaze naturale lichefiate din SUA, compania naţională de petrol şi gaze naturale din Polonia, PGNiG, a anunțat, miercuri, semnarea unui contract pe cinci ani pentru achiziția de GNL (gaz natural lichefiat) din America de Nord, informează energielive.ro.

Acesta este primul contract pe termen mediu pentru achiziția de gaze lichefiate din SUA în Europa Centrală și de Est. Mișcarea e conformă cu strategia Poloniei de reducere a dependenței de gazul rusesc, iar în același timp va crește rolul SUA pe piața europeană a gazelor.

Conform unui comunicat al companiei poloneze, acordul semnat de PGNiG cu britanicii de la Centrica Centrica LNG Co. Ltd. prevede nouă livrări de GNL în perioada 2018-2022 în terminalul polonez din Świnoujście.

GNL-ul care urmează să fie livrat Poloniei prin acest contract va veni din terminalul de lichefiere a gazelor din Sabine Pass, statul Louisiana (America de Nord). În medie, vor fi două livrări pe an, dar nu au fost dezvăluite detalii legate de cantități sau prețuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...