20:41:20 25.04.2024
Stiri

Premierul Filip a semnat Acordul de împrumut dintre R. Moldova și UE privind alocarea a 100 de milioane de euro

Economie 23.11.2017 18:20 Vizualizări2257 Autor: Ziarul National
Premierul Filip a semnat Acordul de împrumut dintre R. Moldova și UE privind alocarea a 100 de milioane de euro


UPDATE // Premierul Pavel Filip și comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, au semnat în această seară la Bruxelles Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară. „La Bruxelles, a fost semnat, astăzi, pachetul de documente privind acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane de euro de către UE, țării noastre. Dintre acestea, 40 de milioane de euro vor fi acordate sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro vor fi împrumut. L-am asigurat pe Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, că Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a ȋndeplini, cȃt mai repede, condiṭiile de alocare a primei tranṣe”, a scris Filip pe pagina sa de facebook.


*****************************************

Guvernul R. Moldova urmează să primească prima tranșă din ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro, oferit de Uniunea Europeană, în primele luni ale anului 2018. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, la Bruxelles, de către comisarul european pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

Oficialul european a subliniat, în cadrul unei discuții cu jurnaliștii participanți la Summit-ul Parteneriatului Estic, că un memorandum în acest sens urmează să fie semnat în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, care se află la Bruxelles.

Programul de asistență macrofinanciară prevede că R. Moldova va primi 40 de milioane de euro sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – împrumut.

Debursările se vor face în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea celor 28 de condiţii impuse de UE. Între altele, aceste condiționări prevăd combaterea corupţiei, reformele în sectorul energetic şi cel financiar, dar şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md