(STUDIU) Femeile sunt distrase mult mai rar atunci când conduc decât bărbaţii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Femeile sunt distrase mult mai rar atunci când conduc decât bărbații, sugerează experții într-un nou studiu. Totodată, bărbații tineri sunt printre șoferii distrași cel mai rapid atunci când se află în trafic, în timp ce femeile cu o vârstă mai înaintată sunt printre cele mai atente la volan.

Faptul că şoferii sunt distraşi de anumite lucruri provoacă aproximativ 12% dintre accidentele rutiere. Conform Descoperă, printre lucrurile care îi distrag pe şoferi se numără utilizarea telefonului mobil şi a radioului.

Vârsta, sexul și anumite tipuri de personalitate pot duce la distragerea atenției mult mai rapide, informează specialiștii din cadrul Institute of Transport Economics din Norvegia. În cadrul cercetării au fost analizați 1.100 de elevi de liceu şi 617 adulți.

„Am descoperit că tinerii sunt printre persoanele cel mai uşor de distras .Printre alte persoane predispuse pierderii atenției sunt cele care conduc des şi cele cu personalități neurotice sau extrovertite”, a declarat cercetătorul Ole Johansson.

Studiile anterioare au dovedit că doar două secunde de pierdere a atenției la volan pot fi fatale. Peste un milion de oameni sunt uciși în cadrul accidentelor rutiere la nivel global, conform Organizației Mondiale a Sănătății.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...