/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

A cumpărat un tractor defect, dar și-a întors banii. Un agent economic a întors unui fermier peste 600.000 lei

missing
23 noiembrie 2017, ora 15:04

Astfel, fermierul a depus o reclamație către agentului economic, prin care a cerut înlocuirea gratuită a tractorului necalitativ cu altul de calitate adecvată sau restituirea contravalorii produsului necorespunzător. Revendicarea nu a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În rezultatul implicării APCSP, reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, consumatorului fiindu-i returnată suma de 602330 lei.

Agenția pentru Protecţia Consumatorilor recomandă cetățenilor să solicite de la vânzător demonstrarea funcționalității produsului, înmânarea instrucțiunilor de exploatare și întreținere, în limba română, și eliberarea certificatului de garanție cu un termen minim de 24 luni garanție. În cazul în care garanţia nu respectă prevederile enunțate, valabilitatea acesteia nu este afectată, consumatorul având dreptul de a solicita vânzătorului îndeplinirea garanţiei, în condiţiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram