R.Moldova va primi prima tranșă din suportul de 100 milioane de euro în primul trimestru al lui 2018

Republica Moldova va primi prima tranşă din suportul de 100 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană, în prima parte a anului 2018. Anunţul a fost făcut de comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la o întrevedere cu jurnaliștii partipanţi la Summitul Parteneriatului Estic.

Hahn a menţionat că un memorandum în aces sens va fi semnat astăzi la întrevederea pe care o va avea cu premierul Pavel Filip.

Programul de asistență macrofinanciară pentru țara noastră prevede că 40 de milioane de euro urmează să fie oferite sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – sub formă de împrumut.

Comisarul European pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere spune că acești bani sunt oferiți cu aceleași condiționalități, iar următoarele 2 tranșe vor fi disbursate în funcție de progresele pe care le va înregistra Moldova.

“Anii electorali mereu sunt foarte dificili. Uneori într-adevăr duc la încetinirea ritmului reformelor, alteori pot să le stimuleze. Așa sau altfel, astăzi vom semna un memorandum cu reprezentantul Giuvernului Republicii Moldova și, după toate formalitățile, în primul trimiestru al anului 2018, vor ajunge în Moldova. Cu toate acestea, următoarele tranșe vor depinde de progresele pe care Moldova le va face”, a notat Hahn răspunzând la întrebarea reporterului UNIMEDIA.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.