O familie din Statele Unite ale Americii a primit cel mai frumos dar în preajma sărbătorilor de iarnă. Gemenii lor siamezi au o nouă şansă la viaţă după ce au trecut printr-o intervenţie chirurgicală extrem de complicată. Ei s-au născut lipiţi în zona capului, iar medicii din New York au făcut o minune şi au reuşit să-i separe cu succes. Postul american CNN a obținut acordul părinţilor pentru a arăta întregii lumi povestea micuţilor.

Cei doi băieţi, Anias şi Jadon McDonald, s-au născut în septembrie 2015 uniţi în zona capului. Medicii au anunțat că este vorba despre un caz extrem de rar, iar şansele de supravieţuire erau minime. Fraţii împărţeau o parte din creier, iar acest lucru făcea situaţia și mai dificilă. Operaţia de separare a avut loc la 13 luni de la naştere, iar interventia a durat 27 de ore. Cei mici nu doar ca au supraviețuit, dar își revin mult mai rapid decât au sperat medicii. Părinţilor nu le venea să creadă atunci când i-au găsit pe cei doi micuţi absolut sănătoşi.

În zilele de după operaţie, gemenii au trăit, în premieră, mai multe evenimente. Au dormit în paturi separate, au fost ţinuţi în braţele mamei şi s-au văzut unul pe altul, pentru prima dată. Mama copiilor spune că a crezut mereu că cei doi au un viitor.

Pentru că starea lor postoperatorie este bună, Jadon şi Anias vor fi externaţi de la terapie intensivă în următoarele zile. Îi aşteaptă însă o perioadă lungă de fizioterapie, în care siamezii vor învăţa să trăiască separat.