08:24:07 19.04.2024
Stiri

REȚETE // Idei pentru un mic DEJUN de post

Știri 23.11.2017 08:02 Vizualizări6822 Autor: Ziarul National


REȚETE // Idei pentru un mic DEJUN de post sursa: eva.ro

Nu știi ce să mănânci în zilele în care ții post? Descoperă câteva idei pentru un mic dejun de post care să fie sățios și hrănitor!

Printre cele mai versatile alimente care te ajută să ai o dietă echilibrată şi diversificată în zilele de post se numără: lintea, avocado, năutul, ciupercile, cerealele integrale, untul de arahide, tofu, fasolea boabe, mazărea, quinoa, orezul, legumele şi verdeţurile.

Aceste alimente sunt sănătoase, unele au un conţinut ridicat de proteine care sunt esenţiale pentru organism şi furnizează fibre plus o mulţime de nutrienţi de care are nevoie corpul.

Încearcă să eviți un consum exagerat de pâine și cartofi prăjiți când ții post, acestea fiind printre cele mai frecvente greșeli.

Descoperă câteva idei pentru un mic dejun de post:

Burrito de post

Este un mic dejun potrivit pentru persoanele care obișnuiesc să mănânce mult la masa de dimineață. Se prepară foarte rapid, înlocuind ouăle jumări cu tofu sfărâmat călit cu puțină ceapă, chimen și curry/turmeric. Se pune acest amestec în lipie împreună cu felii de avocado, salsa de roșii și boabe de fasole roșie pentru a obține un burrito delicios de post.

Trei variante de toast: dulce și sărat

Dacă te-ai obișnuit să mănânci pâine prăjită la micul dejun, nu trebuie să renunți la ea când ții post. Poți să găsești o mulțime de variante de post ca să înlocuiești brânzeturile, ochiurile, untul sau mezelurile.

O combinație interesantă și sățioasă este aceea dintre avocado, roșii și fasole roșie pasată puțin. De asemenea, poți să înlocuiești fasolea cu pastă de năut (humus) ca să obții un mic dejun de post foarte rapid. Fasolea sau năutul asigură proteine, avocado conține grăsimi bune, iar roșiile și pâinea integrală furnizează carbohidrați și fibre. Astfel, obții un mic dejun echilibrat și sănătos pentru zilele în care ții post.

O altă combinație pentru cei care preferă un mic dejun dulce este untul de arahide care conține proteine și grăsimi bune, alături de felii de măr, banană și ciocolată neagră fără lapte (opțional).

Fructe și ovăz

Terciul de ovăz combinat cu fructe de pădure constituie una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Ovăzul este sățios și protejează stomacul, furnizând carbohidrați care îți dau energie. Poți să fierbi fulgii de ovăz în apă sau în lapte vegetal pentru a obține un mic dejun de post. Combină-l cu puțin unt de arahide pentru proteine, chipsuri din nucă de cocos pentru grăsimile bune, câteva migdale hidratate în apă, fructe de pădure (proaspete sau congelate) și sirop de arțar/agave.

Fulgi de ovăz înmuiați peste noapte: cinci combinații diferite

Ca să nu mai stai dimineața să pregătești micul dejun poți să recurgi la un mic truc: să lași fulgii de ovăz la înmuiat în lapte vegetal, peste noapte și să adaugi puțină sare de mare și sirop de agave/arțar/cocos. Nu te plictisești niciodată de acest mic dejun de post, deoarece folosești această bază pe care o poți combina cu foarte multe fructe, nuci, semințe. Astfel că în fiecare dimineață poți să ai un mic dejun variat. În funcție de gusturile tale, iată câteva dintre cele mai bune combinații pe care le poți adăuga la ovăzul înmuiat peste noapte:

- dovleac copt, scorțișoară, nucșoară și semințe de dovleac:

- unt de arahide, banană, cacao sau ciocolată neagră fără lapte și nucă de cocos;

- semințe de chia și fructe de pădure;

- banană, semințe de in măcinate și unt de migdale:

- mere, scorțișoară, nucșoară și nuci.

Clătite americane de post

Sunt potrivite pentru un mic dejun de weekend când vrei să te răsfeți cu ceva dulce, dar care să fie de post. Poți să faci clătite americane pufoase amestecând făină cu zahăr, praf de copt, puțină sare, lapte vegetal și puțin oțet. Clătitele le poți orna cu fructe de pădure și sirop de arțar pentru un mic dejun de post perfect pentru zilele libere.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md