"Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi" în cursul operaţiunii care a durat peste 20 de ore şi s-a încheiat la orele serii, a declarat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de securitate georgiene, Nino Giorguobiani.

Purtătoarea de cuvânt informase anterior că aceşti indivizi "nu sunt cetăţeni georgieni şi fac parte dintr-un grup terorist", fără să ofere vreun detaliu despre natura, islamistă sau alta, a acestui grup.

Dintre bărbaţii vizaţi de operaţiune, "unul a fost arestat, iar alţi trei au fost ucişi", a adăugat ea într-un comunicat.

Grupul armat "a refuzat să se predea, a deschis focul cu puşti automate şi a lansat grenade asupra forţelor antiteroriste", a precizat purtătoarea de cuvânt.

Asaltul forţelor de poliţie a provocat un intens schimb de focuri şi mai multe explozii într-o zonă blocată de forţele de ordine în cartierul Isani, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Televiziunea georgiană a transmis imagini cu un apartament în flăcări într-o clădire cu mai multe etaje, zeci de soldaţi şi un vehicul blindat.

În istoria sa recentă, Georgia nu a cunoscut atacuri teroriste majore.

Potrivit autorităţilor de la Tbilisi, circa 50 de georgieni s-ar afla în Siria şi Irak alături de gruparea jihadistă Stat Islamic, în special membri ai minorităţii musulmane cecene.