Prima ţară care sare în apărarea Coreei de Nord şi atacă SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un stat important condamnă atitudinea Americii în contextul în care tensiunea dintre SUA și Coreea de Nord este foarte mare din cauza programelor nuclear și balistic dezvoltate de Phenian.

Cuba a adus din nou, miercuri, un sprijin ferm aliatului său nord-coreean și a condamnat „presiunile unilaterale americane” asupra Phenianului, cu ocazia unei vizite pe insula caraibiană a șefului diplomației nord-coreene, relatează AFP.

Regimul comunist din Cuba este unul dintre puținii aliați ai Phenianului. În septembrie, Ri Yong Ho și-a exprimat la ONU „sprijinul ferm și solidar cu poporul cubanez”.

Primindu-l la Havana pe omologul său Ri Yong Ho, ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a afirmat că „respinge considerațiile și invectivele guvernului Statelor Unite” împotriva Coreii de Nord care, în opinia lui, „servesc ca bază aplicării unor măsuri coercitive contrare dreptului internațional”.

În același timp, Bruno Rodriguez „a considerat că o soluție politică durabilă (în Peninsula Coreeană) va putea fi găsită numai prin dialog și negociere”, a informat televiziunea de stat cubaneză.

La rândul său, Ri Yong Ho, sosit luni în Cuba, a deplâns „înrăutățirea situației din Peninsula Coreeană din cauza creșterii folosirii forțelor militare imperialiste” și a subliniat „importanța relațiilor dintre cele două țări care edifică socialismul”, a menționat aceeași sursă.

Vizita ministrului nord-coreean în Cuba are loc în contextul în care tensiunea dintre SUA și Coreea de Nord este foarte mare din cauza programelor nuclear și balistic dezvoltate de Phenian și a potențialei amenințări pe care o reprezintă rachetele nord-coreene ce ar putea atinge teritoriul american.

Luni, Statele Unite au sporit presiunea asupra Phenianului înscriind din nou Coreea de Nord pe lista neagră a „statelor care susțin terorismul”, o măsură simbolică în ajunul unor noi sancțiuni pentru a încerca să frâneze ambițiile nucleare ale regimului comunist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...