(HARTĂ) Fenomenul care îi uimește pe cercetători: Zgomote ciudate înregistrate în întreaga lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul acesta, în mai multe regiuni au fost auzite sunete asurzitoare, similare unor explozii. Ultimul incident de acest fel a avut loc chiar săptămâna trecută, în statul Alabama, SUA. În total, anul acesta au fost raportate 64 de „boom-uri”, cele mai multe în diferite zone din Statele Unite și Marea Britanie.

Deși oamenii de știință au încercat să găsească o explicație, o sursă a zgomotului, deocamdată nu au reușit. Posibile explicații iau în calcul avioane supersonice, meteoriți care explodează în atmosfera terestră sau explozii produse la sol.

Din păcate, nu există dovezi clare pentru niciuna din aceste teorii, scrie Daily Mail.

NASA precizează că nu poate fi vorba de meteoriți sau de avioane supersonice, iar Institutul Geologic din SUA anunță că zgomotul nu provine de la cutremure sau mișcări tectonice.

Numărul acestor incidente crește tot mai mult în ultima perioadă și în cele mai multe cazuri nu există o explicație clară.

Totusi, au fost și câteva situații în care s-a aflat sursă zgomotului asurzitor. Pe 17 noiembrie, în Laponia s-a înregistrat un boom produs de arderea unui meteorit în atmosferă, la fel și pe 27 octombrie, în Peninsula Eyre.

Iar în Florida, pe 7 mai, au fost auzite zgomote provocate de testarea unor avioane supersonice ale armatei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...