Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 23 noiembrie a Ziarului de Gardă aflați cine sunt, ce promisiuni fac și ce averi declară cei cinci procurori care au fost instalați în fotolii de membri ai Consiliului Superior al Procurorilor.

Tot joi citiți lecția românească de protecție a datelor cu caracter personal și aflați cum jurnaliștii din România, spre deosebire de cei din R. Moldova, au acces la probe din dosare penale.

Informații din culisele unui referendum de nouă milioane de lei, eșuat, citiți la pagina „Reporter Special”, iar la pagina „Realitatea” aflați de ce filmul „Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul șefului statului, Igor Dodon, este calificat de experți drept un exercițiu de propagandă și manipulare.

Joi discutăm despre deportarea în Siberia, revenirea la baștină, despre pământ și vin, despre nostalgia după URSS și ideea Unirii cu România, despre Igor Dodon și foștii președinți pe care i-a avut țara, despre televiziune și adevăr, despre mentalitatea omului și relația bisericii cu politica, într-un interviu cu Ion Radu, fost deportat, în vârstă de 82 de ani, din satul Romanovca, raionul Ungheni.

Politic: R. Moldova a solicitat la ONU amânarea examinării chestiunii privind retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova

Actual: Parteneriatul Republicii Moldova cu UE – mai european sau mai estic?

Dosar:  CV-urile, promisiunile și averea noilor membri ai CSP

Dosar: Un procuror pedepsit cu avertisment după un articol din ZdG

La Marginea Europei: Interviu cu Tudor Brădățan, activist, România: „De fapt, puterea este în mâinile noastre”

Exclusiv: Interviu cu Ion Radu, fost deportat: „Sistemul bolșevic a băgat atâta răutate în mentalitatea omului, că el crede minciuna, nu adevărul”

Reporter Special: Culisele unui referendum de nouă milioane de lei, eșuat

Reporter Special: Lecția românească de protecție a datelor cu caracter personal sau cum jurnaliștii din România au acces la probe din dosare penale

Diaspora:  Prezența de excepție a Ambasadei R. Moldova la Bazarul Diplomatic de la Lisabona

Realitatea: Filmul „Istoria Moldovei”- exercițiu de propagandă și manipulare

Oameni: Mica afacere de familie – pufoasă și caldă

Editoriale:
Petru Grozavu: Dodon și Plahotniuc, un câștig la doi
Aneta Grosu: Când se supără premierul
Alina Radu:  Lecția africană pentru Moldova

 

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md