(VIDEO) „Sunt unicul care m-am ales cu ştampilă în paşaport”. Membru al delegaţiei care trebuia să ajungă la Bălţi spune cum au fost întorşi colegii săi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile moldovene au refuzat, fără niciun motiv, permisiunea membrilor unei delegaţii din Federaţia Rusă de a intra în Republica Moldova prin Aeroportul Internaţional Chişinău, de unde urmau să meargă la Bălţi pentru a participa la un forum urbanistic organizat de Primăria capitalei de nord şi Guvernul Moscovei. Astfel, din circa 16 persoane, doar un membru al delegaţiei a fost lăsat să intre în ţară, ceilalţi fiind urcaţi imediat în avioane spre Moscova, fără a primi vreo explicaţie cu privire la motivele acestei decizii.

„Eu unicul m-am ales cu ştampilă în paşaport. Nu ştiu cu ce este legat asta. Nimeni nu ne-a zis nimic, nu ne-a explicat, pur şi simplu, liniştit, ne-au spus aşteptaţi, iată paşapoartele voastre şi mergem în avion”, a spus membrul delegaţiei Dmitri Kojaev, şef al Direcţiei CSI şi ţărilor baltice din cadrul din cadrul Departamentului relaţiilor economice externe a Moscovei. Potrivit lui, scopul vizitei a fost schimbul de opinii în domeniul locativ-comunal între Moscova şi Bălţi în cadrul acordului de înfrăţire semnat. „Am adus un grup mare de specialişti pentru a stabili perspectivele noastre de colaborare de mai departe”, a mai spus Kojaev, precizând că printre cei care au primit refuz de intrare în ţară au fost reprezentanţii ai prefecturii, diverselor departamente, precum şi profesori de limbă rusă, în total 16 persoane.

„Ne-au luat paşapoartele, ne-au ţinut 30 de minute, apoi au întrebat unde mergem. Le-am arătat programul vizitei, ne-eu spus bine, au mai sos un şir de paşapoarte, au dus lumea spre aeronavă şi gata”

Vicepreşedintele „Partidului Nostru” Nicolae Ţipovici a subliniat că evenimentul nu avea un caracter politic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...