/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Birocrație cu iz de igrasie. Elevii liceului „Mihai Eminescu” nu pot folosi sălile de clasă după inundațiile din vară

22 noiembrie 2017, ora 16:25

Supărați de ceea ce se întâmplă la liceu, mai mulți părinți ai elevilor care învață în al doilea schimb le-au cerut socoteală celor de la Primărie.

„Deși ne-au promis că până la vacanța de toamnă problema se va rezolva. Problema se tărăgănează. Vrem prin această ședință. Să responsabilizăm reprezentanții Primăriei pentru a urni carul din loc.”

„Retrăiesc fiindcă copii vin noaptea de la școală, sunt probleme. Toate activitățile extrașcolare sunt date peste cap.”

Potrivit viceprimarului Ruslan Codreanu, atunci când a fost selectată compania ce urma să efectueze lucrările de reparație în clase, licitația s-a desfășurat cu abateri. „La etapa precedentă, caietul de sarcini a fost făcut aiurea. Deci, s-a făcut cu rea intenție de către Direcția Educație de sector”, susține Ruslan Codreanu, viceprimar de Chișinău.

În ceea ce privește responsabilitatea firmei din cauza căreia au fost inundate sălile de clasă, în contract nu era stipulat faptul că firma trebuie să suporte pagubele în caz că plouă în timpul lucrărilor de reparație a acoperișului. „Asta a fost neglijența celor care au făcut caietul de sarcini, trebuia să prevadă lucrurile astea. Nu putem acum să punem pe seama antreprenorului niște lucrări care nu depind de el”, adaugă Codreanu.

Părinții s-au plâns și primarului interimar, Silvia Radu. Aceasta le-a sugerat să transmită o petiție la Primărie. „Vom face o investigație în baza petiției care va fi primită astăzi la primărie din partea părinților, pentru a clarifica acest caz. Vom crea o comisie, unde vom stabili cauzele, problemele”, menționează primara interimară Silvia Radu.

Până se găsesc vinovații, copii sunt nevoiți să învețe în continuare în două schimburi.

„E prea greu, nu reușesc să ies afară cu prietenii. Să mă duc la chitară sau la sport.”

„Nu-mi place deloc. E foarte greu, pentru că toate planurile care le aveam pe seară, trebuie să le transfer ori pe sâmbătă, ori pe duminică.

„Când mă duc seara acasă, un pic mi-e frică.”

„Acesta este cabinetul de fizică, care, practic a fost cel mai tare afectat. Aici se simte un miros înțepător de igrasie, tencuiala cade, iar podeaua stă umflată. De asemenea, o parte din utilajele necesare pentru experimentele pentru laborator au fost aruncate, acestea fiind distruse de apă. Acum, elevii fac orele de fizică pe unde apucă”.

„Noi umblăm, câte lecții, atâtea săli schimbăm și calitatea suferă. Sperăm să ia ceva o hotărâre rapidă ca măcar să înceapă demolările, să scoată tot ce este demolat”, subliniază Angela Tomița, profesoară de limbă română.

Urmare a precipitațiilor abundente din vară, căzute în timpul reparației acoperișului, 11 cabinete de studii de la etajele 3 și 4 au fost inundate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram