/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Voronin: Referendumul eșuat a legitimat definitiv luarea în captivitatea a primăriei de către PDM

missing
22 noiembrie 2017, ora 13:58

Putem vorbi despre un atac asupra primăriei și despre capturarea ei. Înlăturarea din funcție și arestarea lui Chirtoacă, numirea în funcție de primar interimar a lui Nistor Grozavu, care se află și el sub anchetă. Care la rândul său său acest Grozavu printr-o dispoziție ilegală a numit-o pe primar interimar, pe protejata PDM-ului, dna kilovat Silvia Radu. Eliberarea sub control judiciar cu o săptămână înaintea referendumului a lui Chirtoacă și în sfârșit referendumul eșuat, care a legitimat definitiv luarea în captivitatea a primăriei de către democrați”, spune Voronin este o combinația cu multe mișcări a democraților pe care au reușit să o realizeze cu ajutorul activ a socialiștilor. Iar, acum având doar un consilier municipal partidul Democrat conduce cu tot orașul, susține Voronin.

Fostul președinte afirmă că nu sunt de neglijat împrejurările în care a apărut inițiativa referendumului. Potrivit lui a coincis cu votarea comună în parlament de către democrați și socialiști a modificării sistemului electoral din proporțional în mixt, ceea ce le asigură democraților un avantaj evident. „Nu-i nevoie să ai stea sau mai multe în frunte ca să-ți dai seama că asta nu poate fi coincidență”, a declarat Voronin.

El explică că respectiva coincidență poate fi calificată drept o înțelegere dintre democrați și socialiști, un fel de barter. „Socialiștii au susținut sistemul electoral mixt în Parlament, iar democrații au susținut inițiatiava de a desfășura un referendum de demitere a lui Chirtoacă”, spune președintele PCRM.

Totodată, Voronin susține că în ceea ce privește acest referendum, democrații au avut intențiile și planurile lor, în pofida înțelegeri cu socialiștii. „În aceste planuri nu intra în nici un fel organizarea de alegeri anticipate în Chișinău și venirea la cârma primăriei a unui oarecare Ion Ceban”.

Președintele PCRM a explicat și de ce și-a îndemnat simpatizanții partidului să participe la referendumul din 19 noiembrie. Afirmând pentru Chișinău cei 10 ani de administrare de către echipa liberală sunt absolut pierduți. Voronin a mai declarat că timp de 10 ani PL-ul a fost protejat de puterea centrală a așa numitor coaliții antieuropene. Iar, acum după ce prin șantaj și corupere PDM a obținut majoritatea parlamentară și posibilitatea de a forma Guvernul, fără obraznicii și corupții liberali, aceștia au fost aruncați din barca Guvernării, inclusiv de la conducerea Chișinăului, susține Voronin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram