Ministerul de Interne al Germaniei a donat Poliţiei capitalei un centru mobil de prevenire și informare

Ministerul de Interne al Germaniei a donat Poliţiei capitalei un centru mobil de prevenire și informare, în cadrul proiectului ”Poliția și comunitatea”.

Cu ajutorul centrului mobil de prevenire, poliția își propune să informeze cetățenii despre regulile simple de siguranță proprie și a bunurilor personale, astfel fiind prevenite infracțiuni precum: pungășiile, furturile din locuințe și furturile din automobile, înșelăciunile și altele.

De asemenea, cu ajutorul centrului vor fi derulate diverse campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice privind adoptarea unei comportament precaut, prevenirea cazurilor de violență, abuzuri sexuale, consumul excesiv de băuturi alcoolice, substanțe narcotice,

„Ministerul Federal de Interne al Germaniei este un partener strategic pentru Poliția Republicii Moldova care ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea poliției.

Retrospectiva proiectului ”Poliția în comunitate” demonstrează o dezvoltare ascendentă, prin intermediul căruia am preluat de la colegii germani mai multe concepte inedite,  cu ajutorul cărora reușim să îmbunătățim dialogul de cooperare cu societatea. Prin intermediul acestora ne propunem să fim mai vizibili și proactivi, orientați spre nevoile cetățenilor”, a menționat șeful Inspectoratului General al Poliției Alexandru Pînzari.

Parteneriatul cu Ambasada Germaniei care are ca scop susținerea dezvoltării continue și consolidării capacităților profesionale ale poliției naționale durează de mai bine de opt ani, valoarea proiectului fiind de 56 000 euro.

Până în prezent cu suportul german au fost realizate următoarele proiecte în domeniul prevenirii: procurarea centrului mobil de prevenire și informare a populației pentru Direcția Generală Securitate Publică a IGP (2015);   procurarea centrului mobil de prevenire și informare în domeniul siguranței rutiere pentru Inspectoratul Național de Patrulare (2016) și inaugurarea orășelul siguranța rutieră copii din or. Ungheni (2016).

Se preconizează ca până în anul 2020 să fie procurate alte cinci centre de prevenire și informare a cetățenilor condiționate de implementarea cu succes a centrelor donate anterior.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.