Ilan Shor, unul din martorii cheie ai acuzării în dosarul Lucinschi, nu s-a prezentat la audieri; Data viitoare ar putea fi adus cu forţa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul municipiului Orhei, Ilan Shor, care este condamnat la 7 ani de închisoare, dar se află în libertate până la o decizie a ultimei instanței, nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată în dosarul Lucinschi, fiind unul din martorii cheie al acuzării. Procurorii spun că, dacă acesta nu se va prezenta nici la următoarea ședință, Shor va fi adus cu forța pentru a fi audiat.

Conform procurorului de cauză, Shor a refuzat să se prezinte astăzi la ședința de judecată în dosarul Lucinschi, anunțând că este dispus să se prezinte data viitoare. Dacă acesta nu își va onora promisiunea, organele abilitate îl vor aduce cu forța la audieri.

„Ilan Shor a fost citat ieri pentru a se prezenta astăzi la ședința de judecată. Astăzi dimineață, prin intermediul avocații, am fost informați că Ilan Shor este în imposibilitate de a se prezent la ședința de astăzi și posibilitatea de a se prezenta la următoarele ședințe. Vom verifica motivul refuzului și dacă la ședința viitoare nu se va prezenta, vom dispune aducerea silită a acestuia. Este ultimul martor al acuzării. Este unul din martorii cheie”, a declarat procurorul de caz.

De cealaltă parte, Petru Lucinschi spune că are acte care demonstrează că banii pe care i-a primit de la Shor erau o datorie a acestuia și că nu cunoaște provenineța lor.

„Pe lângă faptul că e martor în dosar, să nu uităm că e primarul unui oraș. Depinde când a fost citat. Nu vreau să mă bag în premoniții. El poate să spună adevărul și sper cu asta toată povestea să se termine. Omul a avut datorii pe care trebuia să le achite și a făcut acest lucru”, a spus fostul depuatat.

Acesta se declară, în continuare, nevinovat, apreciind că învinuirea este absolut „declarativă”. „Este foarte greu să pregătești apărarea doar pe baza declarațiilor, fără probe. Nu poți să vii să mă acuzi de acțiuni ilegale din 2012-2013 având la bază acțiuni din 2014”, a declarat Chiril Lucinschi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...