Liga Campionilor: Noi recorduri istorice pentru Ronaldo și Real, stabilite în meciul cu APOEL

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partida dintre APOEL Nicosia şi Real Madrid va rămâne în istoria Ligii nu doar prin prisma diferenţei de scor, 6-0 pentru spanioli, dar şi pentru o serie de borne setate. Atât gruparea de pe Bernabeu, cât şi marele ei star, Ronaldo, se pot lăuda cu o serie de noi recorduri.

Real Madrid a făcut show în prima repriză a meciului cu APOEL Nicosia și a marcat de 4 ori, prin Benzema (2), Modric și Nacho.

A fost cea mai bună repriză a Realului în UCL, într-un meci jucat în deplasare.

În partea a doua a ieșit la rampă Cristiano Ronaldo, portughezul izbutind o dublă într-un interval de doar 5 minute. El a ajuns la cota 113 goluri, în total, în Champions League.

CR7 a stabilit iar borne importante: a marcat golul 100 pentru Real în competițiile UEFA (98 de reușite în UCL și 2 în Supercupa Europei).

Ronaldo a înscris al 98-lea său gol în Ligă pentru Real, devenind fotbalistul care a marcat cel mai mult în istorie pentru un singur club, în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. El l-a depăşit pe Messi, care a marcat 97 de goluri pentru Barcelona.

E încă o dovadă că Ronaldo se simte mult mai bine în UCL decât în La Liga. În acest sezon, el a marcat de 8 ori în grupele UCL, din 37 de șuturi, în timp ce în campionat e în criză profundă: are un singur gol, din 55 de execuții.

Clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor ediția 2017-2018:

8 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
6 goluri: Ben Yedder (FC Sevilla), Kane (Tottenham)
5 goluri: Roberto Firmino (Liverpool)
4 goluri: Cavani (Paris Saint-Germain), Neymar (Paris Saint-Germain), Salah (Liverpool), Sterling (Manchester City), Tosun (Beșiktaș)
3 goluri: Aboubakar (FC Porto), Dzeko (AS Roma), Insigne (Napoli), Kurzawa (PSG), Romelu Lukaku (Manchester United), Messi (FC Barcelona), Oberlin (FC Basel), Stones (Manchester City), Anderson Talisca (Beșiktaș), Werner (Leipzig)

Cei mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor (începând cu ediția 1992-1993, fără tururile preliminare):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 113 goluri
2. Lionel Messi (FC Barcelona) 97
3. Raul (+) 71
4. Ruud van Nistelrooy (+) 56
5. Karim Benzema (Real Madrid) 53
6. Thierry Henry (+) 50
7. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) 48
7. Andrei Șevcenko (+) 48
9. Filippo Inzaghi (+) 46
10. Didier Drogba (+) 44

Jucătorii urmați de semnul (+) nu mai sunt în activitate într-o competiție UEFA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...