Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul interimar, Silvia Radu, s-a întâlnit cu un grup de părinți ai elevilor de la liceul ”Mihai Eminescu”

   2180

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, împreună cu viceprimarul Ruslan Codreanu și șefa-adjunctă a Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, s-au întâlnit marți cu un grup de părinți ai elevilor de la liceul "Mihai Eminescu" din sectorul Botanica al Capitalei.

Părinţii au venit la Primărie, exprimându-şi nemulţumirea în legătură cu tergiversarea executării lucrărilor de reparație în școală, elevii fiind impuşi să înveţe în schimbul II. Iar motivul ar fi lucrările de reparații la clădirea instituției de învățământ, unde trebuie renovate 7 săli de clasă la nivelele III și IV.

Viorica Negrei a declarat că Direcția generală educație le-a propus părinților transferarea temporară a elevilor la altă instituție de învățământ, pe durata executării lucrărilor, însă inițiativa nu a fost acceptată. Potrivit reprezentantului Direcției generale educație, în luna august, Consiliul municipal Chișinău a alocat bani pentru reparația acoperișului Liceului „Mihai Eminescu", în sumă de 1milion 300 mii lei.

În context, Viceprimarului de ramură, Ruslan Codreanu, a menționat că la etapa anterioară, caietul de sarcini pentru licitație a fost perfectat cu abateri, pentru a avantaja un anumit agent economic. Un alt participant la licitație a atacat în judecată respectiva neconformitate și ca rezultat licitația a fost stopată. „S-a făcut cu rea intenție de către un reprezentant al Direcției educație de sector, iar persoana în cauză nu mai activează în prezent în cadrul subdiviziunii", a precizat Ruslan Codreanu. Viceprimarul de ramură a dat indicații responsabililor de la Direcția Educație Botanica să monitorizeze zilnic situația pe teren, împreună cu directorul instituției de învățământ, pentru a se asigura că lucrările sunt executate în termen.

Edilul-șef al Capitalei a spus că municipalitatea va face investigații pe subiectul abordat, solicitându-le  părinților să depună o petiție la Cancelarie pentru ca autoritățile să se sesizeze, să sancționeze pe cei vinovați în cazul de față, dar și pentru depășirea problemei de la liceul „Mihai Eminescu". „Astfel de cazuri nu pot fi repetate, pentru că avem prea multe școli ca părinții să vină să se plângă la Primărie de probleme nerezolvate. Sunt manageri de diferit nivel care au responsabilitatea să se ocupe de asemenea chestiuni", a spus Silvia Radu.

Șefii administrației municipale le-au promis părinților că după revenirea din vacanța de iarnă, elevii vor intra într-un regim obișnuit de studii, așa cum a fost până la intemperiile din aprilie, care au și provocat inițial avarierea clădirii școlii de la Botanica.