Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV 8, în cadrul căreia Andrei Năstase a mai menţionat că va continua campania naţională „Un Milion de Mâini”, lansată de Platforma Demnitate şi Adevăr. 

„Trebuie să veghem ca implementarea sistemul mixt să fie curmată, iar pentru asta trebuie să consolidăm toate forţele civice, politice. Este o primă chestiune. În paralel mergem la oameni. Dacă lipsesc de la Chişinău, atunci sunt în teritoriu, fie în sate, fie în diasporă. Vreau să ajung la cât mai multă lume, vreau să ajung să îndeplinesc programul pe care mi l-am propus . Vrem să strângem mâna la un milion de oameni, pentru că în timp ce îi strângi mâna îi simţi suferinţa, îi duci adevărul, împreună vezi care sunt problemele şi îi găseşti soluţia”, a declarat Andrei Năstase.

„Trebuie să ne pregătim să dăm lovitura de graţie acestui regim, prin mijloace democratice”, a mai menţionat liderul Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase a spus că „în momentul de faţă preocuparea mea de bază este consolidarea forţelor comune. Aceste forţe trebuie să vină cu un mesaj comun, trebuie să vină cu un staf comun, eforturi comune şi implicare. Am declarat în cadrul unei conferinţă că cele două partide, PAS  şi PPDA, vor lucra pe principiul parităţii şi reciprocităţii. Este foarte important ca să atragem aici şi reprezentanţi ai altor forţe politice şi civice. Aici vor fi atraşi oameni care vor sta în picioare şi nu vor cădea în genunchi în faţa lui Plahotniuc şi Dodon”, a adăugat Andrei Năstase.

Întrebat ce va face pentru a ca să oprească plecarea moldovenilor din ţară, preşedintele Platformei DA a afirmat: „Eu muncesc şi voi face asta până când nu voi mai avea puteri. Dar voi face asta pentru că vreau şi eu să-mi aduc familia acasă. Deznădejdea şi disperarea oamenilor în ziua de mâine uneori se face premeditat. Uitaţi-vă ce fac agenţiile controlate de Guvern. O agenţie a muncii se ocupă nu de crearea locurilor de muncă, ci de facilitarea plecării oamenilor în străinătate. Nicăieri nu o există o ţară ca asta. Iată de ce suntem obligaţi să luptăm până la capăt, să scăpăm RM de această râie”. 

În context, Andrei Năstase a spus că programul Platformei DA prevede ca, în cel mult trei ani, Republica Moldova să fie transformată într-o ţară în care să vrei să trăieşti şi să îţi poţi reîntregi familiile. 

 „Aveţi grijă de familiile voatre, gândiţi-vă unde puteţi aranja un copil, dar nu uitaţi că ţara are nevoie de efortul fiecăruia dintre noi. Efortul conjugat duce la victorie”, a transmis Andrei Năstase.