Criza din Germania: Formaţiunea Angelei Merkel insistă ca Partidul Social-Democrat să accepte negocieri politice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată, a reiterat marţi seară solicitarea adresată Partidului Social-Democrat de a reveni asupra deciziei de a nu prelungi actuala coaliție guvernamentală.

„Trebuie să acordăm Partidului Social-Democrat șansa de a reanaliza poziția”, a declarat Peter Altmaier, şeful de cabinet al Angelei Merkel.

Formaţiunile politice germane trebuie să continue negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, în scopul menţinerii imaginii Germaniei de „stat stabil”, a insistat Peter Altmeier.

Liderul SPD, Martin Schulz, este invitat joi la discuții cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează Deutschlandfunk.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat luni un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

La rândul său, Partidul Social-Democrat a reiterat luni refuzul prelungirii coaliției guvernamentale cu formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată, semnalând dorința de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eșecului discuțiilor exploratorii cu celelalte partide.

Formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată, a eşuat în planul de a forma o coaliție cu guvernamentală cu Partidul Democraților Liberi și cu formațiunea Alianță.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...