(FOTO) Minunatul oraş din subteran în care trăiesc mii de oameni: Accesul se face printr-o gaură secretă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dunele de nisip ale vastului deşert din zona sudică a Australiei ascund în subteran un fenomen greu de explicat, care a stârnit curiozitatea oamenilor din întreaga lume. O banală scobitură în deşert face trecerea către un tărâm subteran de poveste unde trăiesc mii de oameni în condiţii similare celor de la suprafaţă.

Oraşul subteran Coober Pedy a fost făurit cu dibăcie de lucrătorii minelor de opal din regiunea, care şi-au făcut un adăpost pentru a scăpa de căldura ucigătoare de afară.

cooberpedy-1_83934600

Între timp, oamenii au continuat să sape în subteran, devenind astfel căminul a peste 3.000 de oameni care trăiesc tot timpul anului la o temperatură de 23-25 de grade Celsius, conform www.cooberpedy.net.cooberpedy-2_55344200

Fabulosul oraş subteran se întinde pe o distanţă de mai mulţi kilometri, iar sub pământ, locuitorii beneficiază de aceleaşi facilităţi de la suprafaţă: restaurante, cafenele, cinci biserici, hoteluri, magazine, etc.cooberpedy-3_26939700

Coober Pedy poate fi vizitat şi de cei care vor să trăiască măcar o dată în viaţă experienţa unui trai în subterană, însă cazarea nu este accesibilă oricui. O cameră dublă costă cel puţin 193 de dolari pe noapte, potrivit realitatea.net.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...