10:24:54 19.04.2024
Stiri

La prima vedere, e o femeie obişnuită, însă cheltuiește un MILIARD de dolari pe an. Ce se ascunde în spatele persoanei discrete

Monden 21.11.2017 18:04 Vizualizări2718 Autor: Ziarul National
La prima vedere, e o femeie obişnuită, însă cheltuiește un MILIARD de dolari pe an. Ce se ascunde în spatele persoanei discrete Sursa: gandul.info


Cu un buget anual de achiziţii de peste un miliard de dolari Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al este una dintre cele mai puternice femei din lumea artei.

Sheikha al Massaya este una dintre cele mai puternice femei din lumea artei, investind până acum peste un miliard de dolari în acest domeniu, în numele statului Quatar, informează CNN.

Ea refuză să discute în general despre colecţia personală de artă şi despre achiziţiile făcute în numele statului Quatar, fiind o persoană extrem de discretă.

Într-un interviu televizat pentru CNN, primul după doi ani de zile, Sheikha al Mayassa explică importanţa artei pentru cultura islamică şi de ce arta a ajuns mai internaţională decât oricând.

„Arta este foarte puternică, deoarece nu are limite şi nu trebuie să aparţină niciunei ţări, religii sau clase sociale”, susţine ea.

„Arta aduce oameni din toate categoriile sociale împreună, vorbind toţi despre o idee”, mai spune Sheikha.

În calitate de şef al Muzeelor din Quatar, Sheikha a reuşit să aducă în regiune artişti contemporani renumiţi, precum Damien Hirst, Takashi Murakami şi Richard Serra, având de asemenea meritul de a superviza achiziţionarea tabloului lui Paul Gauguin „When Will You Marry” de către statul Quatar, contra sumei de 300 de milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită pe vreun tablou în anul 2015.

Sheikha al Mayassa numeşte arta un “mod informal de educaţie”, expunând localnici şi turişti deopotrivă la noi modalităţi de gândire.

Sursa: gandul.info


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md