(video) Cele mai bune filme și seriale din 2017. De la „Get Out” până la „Downward Dog”

1499182395713-poza

2017 e aproape de final și ne-am uitat la o grămadă de chestii, unele bune, unele mai proaste, unele spectaculoase, altele spectaculos de proaste. Acum, ne vom concentra pe lucrurile bune.

# Baby Driver

Scena de deschidere începe cu Baby (Ansel Elgort), care gonește pe străzi cu mașina, echipat cu ochelari de soare și căștile în urechi. E un film cu spargeri și elemente muzicale, un film de acțiune regizat superb, care combină violența cu playback-ul. Cel mai recent film al lui Edgar Wright îl urmărește pe Baby, un șofer fugar talentat, care suferă de tinnitus și e obligat să lucreze cu un detectiv expert, Doc (Kevin Spacey). Baby tânjește să fugă departe de lumea jafurilor și a investigațiilor împreună cu iPod-ul și cu noua iubită (Lily James), dar e mai greu decât crede. Jamie Foxx, Jon Hamm și Eiza González au niște roluri excelente de tipi răi și complecși, iar personajul lui Elgort te rupe, pur și simplu.

# Get Out


E amuzant, e extrem de neamuzant, e stresant, e puțin meditativ, e jucat excelent, e filmat cu o precizie de pictor, e o critică superbă la adresa relațiilor rasiale din societate și te ține cu sufletul la gură. E, probabil, cel mai original film de ani de zile.

# Downward Dog


E un sitcom fermecător de tip mockumentary despre Martin (căruia îi dă voce Samm Hodges, creatorul serialului), un câine absolut adorabil care povestește cum îi trec zilele și oferă niște perspective filosofice unice despre felul în care percepe lumea din jurul lui. E ciudat să spui că rezonezi cu un câine, dar nu poți să nu rezonezi, de la felul în care descrie singurătatea când stăpâna lui, Nan (Alison Tolman), are de lucru, până la felul în care reușește să-și accepte corpul, deși e nemulțumit de el.

# Good time


Ultimul film al lui Josh și Benny Safdie, Heaven Knows What, a transformat memoriile devastatoare ale lui Arielle Holmes într-un film la fel de devastator, care îi face New York-ului un portret sinistru și ne arată cum otrăvesc drogurile dragostea. Continuarea lui, în care joacă Robert Pattinson, explorează un teritoriu similar. E despre un jaf eșuat și limitele loialității față de familie și are o atmosferă pe alocuri visătoare și pe alocuri de-a dreptul înfricoșătoare, iar Pattinson face un rol cosmic.

# The Leftovers


Damon Lindelof este considerat regele serialelor care îți rup capul, iar The Leftovers o să te facă să înțelegi de ce. Bazat pe cartea lui Tom Perotta cu același nume, primul sezon ne introduce într-o lume în care două procente din populația lumii a dispărut în mod misterios și restul lumii încearcă să facă față situației. Fiecare sezon (sunt trei) duce acțiunea în locuri noi și tot mai dubioase (un oraș miraculos din Texas, locul dintre viață și moarte, un personaj care ar putea fi o reîncarnare a lui Mesia), dar serialul rămâne unul dintre cele mai bune portrete ale durerii care a apărut vreodată pe un ecran.

# Twin Peaks: Reîntoarcerea


Apropo de seriale dubioase: ai văzut Twin Peaks? Toți cei care se temeau că revenirea serialului o să le distrugă amintirile frumoase din copilărie și adolescență pot să stea liniștiți – serialul e o nebunie curată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente