(video) Societatea civilă propune un Referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt. Ce spun inițiatorii

media_149562127264045300

Câțiva reprezentanți ai societății civile au anunțat că vor să inițieze un referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, votat de Parlament. Ei spun că inițiativa nu are tentă politică și că în așa mod putem face o schimbare istorică, prin care cetățenii să anuleze o decizie luată în Parlament. 


Despre inițiativă, au anunțat într-o conferință de presă Sergiu Tofilat, Oazu Nantoi, Arcadie Barbăroșie, Ecaterina Mardarovici, Valeriu Pașa, analistul Victor Ciobanu, dar și interpretul Pașa Parfeni. Ei fac apel către cetățeni, societate și partide politice pentru a susține inițiativa de colectare a 200.000 de semnături.

„Pentru a desfășura referendumul, trebuie să fie constituit un grup de inițiativă, care să colecteze 200.000 de semnături din raioanele republicii. Aceste semnături se depun la Comisia Electorală Centrală și se verifică, după care are loc organizarea referendumului”, spune Valeriu Pașa.

Victor Ciobanu a declarat că „vrem să anulăm acest sistem și să demonstrăm că moldovenii au rațiune și nu vor călca pe greblă ori de câte ori vor politicienii”.

Oazu Nantoi a adăugat că „aici totul este simplu: cetățenii trebuie să-și expună voința, atunci când Parlamentul este captiv și nu le reprezintă interesele”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente